Boktips

Boktips

Pekka Mellergård: Jag tror för att förstå

Och därmed formar sig bokens samtal till ett ödmjukt vittnesbörd som kan förkastas.

The Politics of Virtue

Arne Rasmusson on the use of historical narratives and quantitative methods in political theology, with special reference to Radical Orthodoxy, catholicism, protestantism, and liberalism/liberality.

Åldrande, Cicero och Åsa Molin

Åldrande

I vår ungdomshyllande tid saknas språk och redskap för att hantera det faktum att vi hela tiden blir äldre.

N. T. Wrigh, The Day the Revolution Began

Tom Wright: Föreställningen om att en vred Gud måste straffa ett oskyldigt offer för att kunna förlåta är en "hednisk" föreställning!

Kevin J. Vanhoozer: Faith Speaking Understanding

Att tolka Bibeln liknar mer att agera i ett drama än att dissekera en råtta.

Michael Polanyi och Esther Meek

Tänk om kunskap handlar mindre om information och mer om transformation, mindre om att begripa och mer om att bli gripen.

Om Harald Hegstads nya dogmatik

Harald Hegstad - Gud, verden og håpet

Hur ska den kristna tron presenteras i dagens Skandinavien? Det senaste budet kommer från professor Harald Hegstad som kommit ut med en ny, läsvärd lärobok i kristen tro.

Svend Brinkmann (tv) och Byung-Chul Han (th)

Riskerar vi i våra kyrkor idag att förvandla evangelium till marknadsföring för en slags "positivitetskultur" som ska få oss att "må bra", när den i själva verket skapar ensamhet, vilsenhet och trötthet?

Hauerwas och praktiker

Praktikernas primära funktion är enligt Nicholas Healy inte att forma oss till kristna utan att öppna oss för Gud och det Gud gör i och för världen. De är ”teo-centriska” och inte ”ecclesio-centriska”. Träffar Healys kritik Stanley Hauerwas position?

William Cavanaugh, Theopolitical Imagination

Is a theologically informed vision of politics, a vision that can help the church to break out of its captivity to myths of modernity, possible? The Catholic and Radical Orthodoxy theologian William Cavanaugh believes so.