Hauerwas och Kerr

Hauerwas och Kerr

Hauerwas möter kritiken från Nathan Kerrs Christ, History And Apocalyptic (2008) i artikeln "Beyond the Boundaries: The Church as Mission" i Viggo Mortensen and Andreas Osterund Nielsen (red), Walk Humbly with the Lord: Church and Mission Engaging Plurality (Eerdmans, 2010), som går att läsa på google books. Arne har också en artikel i denna bok.

Arne: Du som var på konferensen, vad säger du om Hauerwas försvar och kritik av Kerr?

Bild för Kalle Carlstein

Av Kalle Carlstein

Kalle Carlstein är doktorand i Nya testamentet vid Uppsala universitet.

Kalle Carlstein is a Ph.D. student in New Testament exegesis at Uppsala University.

Kommentarer (4)

 • anonymous
  Arne Rasmusson (ej verifierad)

  Jag tycker inte boken är värd så mycket uppmärksamhet. Jag hade positiva förväntningar när jag började läsa den, men blev mer och mer skeptisk. För en bok som använder ordet "konkret" ofta flera gånger på varje sida, så är den otroligt abstrakt. Det är svårt att veta vad han faktiskt säger. Jag var också med på en diskussion av boken på AAR 2009 med Kerr. Det var en ganska surrealistisk upplevelse. Han har stora anspråk, är begåvad, gillar att leka med abstrakta begrepp, men det är mycket litet konkret innehåll i det han säger. Om man ska ge det ett innehåll, vilket blivit tydligare i utvecklingen efter boken, är att han gör motsatt resa som Metz och Moltmann. De började under tidigt 1960-tal med en abstrakt eskatologi, som senare konkretiserades med en utvecklad ecklesiologi. Kerr och hans gelikar går motsatt väg, ofta som reaktion på sin evangelikala bakgrund.

  jan 26, 2011
 • anonymous
  Anonym (ej verifierad)

  Syftar du (Arne) på Kerrs bok, eller på "Walk Humbly" när du skriver att den inte är värd så mycket uppmärksamhet?

  jan 27, 2011
 • anonymous
  Sebastian Andersson (ej verifierad)

  Tack Arne för kommentar på Kerrs bok. Har du läst James Davison Hunters "To Change the World"? Jag saknade även i den boken konkreta anspråk även om den kom med en välkommen kritik och en slags sociologi 101 för evangelikaler.

  hälsningar
  en lundastudent

  jan 27, 2011
 • anonymous
  Arne Rasmusson (ej verifierad)

  Jag syftade på Kerrs bok, liksom på hans utveckling efter denna bok. Hunters bok ligger i en hög bakom ryggen på mig, men jag har inte läst den än.

  jan 27, 2011

Kommentera