Hur samlas man kring pärlan, värd att sälja allt för?

Pärlan

Hösten 2012 hade jag undervisning på medarbetardagarna inom Evangeliska Frikyrkan. Temat var "hur samlas man kring pärlan". I dessa föreläsningar samlar jag en hel del material som är viktiga för mig. Första föreläsningen handlar om etik som en inbjudan till det gemensamma liv vi längtar efter (delvis en sammanfattning på grundtankar i min bok Kristen moralhistoria) och därefter en sociologisk analys om varför det är så svårt att uppehålla formande gemenskaper i dagens Sverige. De två andra föreläsningarna tillämpar sedan detta på frågorna om sex och familj och kring försoning. 

Del 1: Hur samlas man kring pärlan, värd att sälja allt för? Inledning
Del 2: Hur samlas man kring pärlan, värd att sälja allt för? Exempel: Sexualetik
Del 3: Hur samlas man kring pärlan, värd att sälja allt för? Exempel: Försoning

Det finns en ppt till dessa föredrag som jag bifogar i särskilt dokument. För den som vill läsa mer kring mina tankar om familj och sexualitet kan jag tipsa om artikeln "Ett nytt sätt att leva tillsammans" i NOD nr 4:2008, s 6-13 (finns på http://www.orebromissionsskola.se/publikationer/tidskriften-nod/tidigare...)

Bild för Roland Spjuth

Av Roland Spjuth

Roland Spjuth arbetar som lektor i systematisk teologi vid Örebro Teologiska Högskola och Akademi för Ledarskap och teologi i Malmö. Docent i systematisk teologi vid Lunds Universitet.

Roland Spjuth, assistent professor in systematic theology at Örebro School of Theology.

Kommentera