humor

Bön nu som videospel - eller...?

Fick tips av en kompis om ett nytt spel - "Mass We Pray". Det är ett spel där man lär sig "habits" för bön. En bloggare var riktigt skrämd av det och var frustrerad över den kristna högern. Nu visar det ju mer om hans kunskap om den kristna högern än vad den i verkligheten är. Det är ju den katolska kyrka som är i fokus för spelet inte den kristna högern. Här är reklamfilmen för den (och självklart är det ett skämt).

Jesus älskar dig

Hmmm ... vad är det nu evangeliet går ut på ...?

Det handlade om mig, bland annat...

Den ironiska generationen är död. Enligt Henrik Schyffert är det Lukas Modyssons fel.

Ställ in allt annat på lördag kl. 2100 (eller hellre - titta på SVT play i efterhand...)Vill du ha en lysande omvärldsanalys och förståelse för en generation som växte upp på 80-90 talet så är detta ett perfekt sätt att få det. Den ironiska generationen är död. Enligt Henrik Schyffert är det Lukas Modyssons fel.

"What should we get out of worship? Wrong question. Worship is not a utility but an offering, a sacrifice, an economy of grace that interrupts and critiques the feverish cycles of production and consumption - which is why the collection is not fund-raising but cultural critique. If you want relevance, excitement, or profit, go to a rally, a concert, or the stock exchange. To put it most counter-culturally: Blessed are the bored, for they will see God. Indeed you must be bored-again."