kärlek

"And he chooses us"

Samuel Wells about "being with" and the very definition of love

"At the central moment in history, Jesus, the incarnate Son of God, has to choose between being with the Father and being with us. And he chooses us. At the same time the Father has to choose between letting the Son be with us and keeping the Son to Himself. And he chooses to let the Son be with us."

Gud och kärleken

Som lärare i teologi får man ibland spännande frågor i sin mailbox. För ett par dagar sedan kom en fråga från Tobias Fritzon om han gör rätt som betonar att "Gud är kärlek" och att alla andra gudomliga karaktärsegenskaper sedan måste få sitt sammanhang utifrån det centrum. Är inte treenighetsläran ett uttryck för "kärlekens liv"? Vidare skriver Tobias: "Jag har t ex hos Tozer stött på tanken om en näst intill schizofren Gud, tycker jag (en karikatyr, förstås).

Journalisen och Åsa Mattson skriver om äktenskapet den 20 aug på Newsmill.

Jesus älskar dig

Hmmm ... vad är det nu evangeliet går ut på ...?

Vem står för manus i din kärlekshistoria?

Det är vår och med den spirar väl romantiken? Men vem står egentligen för manus? Kanske den romantiska berättelsen - som skriver in passionen, förälskelsen, de "stormiga" mötena, som det grundläggande i "förhållandet", som målar upp kärleken som en passion som drabbar mig när jag möter den "rätta", som gör denna romantik till det stora äventyret i livet? Men vardagskärleken då, vilken som bekant inte bara fylls av passion och lidelse utan även av en ganska stor portion slit och trivialiteter, var finns den i detta manus? Hallååå, det saknas nog nån sida ...